Montering av varningsljus blev svårare än jag förutspått

Jag är, som man säger, inte född med tummen mitt i handen. Då detta blev tydligt för mig i relativt tidig ålder så valde jag att utbilda mig till hantverkare. Jag har därför utfört de flesta installationer och monteringar som vanligtvis behövs göras på verkstad, hemma på min bakgård.

I förra veckan var det dags igen, och jag skulle hjälpa en kollega att montera en blixtljusramp på hans arbetsbil. Det är inte första gången jag monterar en varningsramp det här sättet, men denna var verkligen knepig. Inte för att själva installationen i sig var svår, men jag har nog aldrig sett så många kablar förut. För första gången på många år behövde jag söka kunskap på annat håll och satte mig framför datorn. Jag hade på omvägar fått höra om en hemsida som var specialiserad på just varningsljus och blixtljusramper och tog tillfället i akt att se vad de gick för. Hemsidan jag hittade till var Blixtljusramp.nu och den var faktiskt bra och informativ! Den är utformad för nybörjare så det var ju helt klart inga svårigheter att förstå sig på instruktionerna då allt var väldigt pedagogiskt utformat.

I samma veva som jag monterade blixtljusrampen så monterade jag även arbetsbelysning på samma kollegas bil. Jag har själv inte så mycket ljus på min företagsbil och blev därför ganska förvånad när jag såg styrkan i dessa små runda arbetsljus. Dessa var heller inte speciellt svåra att sätta dit, och antalet kablar stämde bättre överens med sådana arbetslampor jag tidigare installerat.

Nu lyser kollegans bil som ett vandrande tivoli, och jag har redan klickat hemma både varningsramp och arbetsbelysning från samma sida som han köpte ifrån.